De oplettende Groningse concertganger (v/m) had Steve Gunn (gitaar/zang) al eerder in Groningen kunnen zien optreden voordat hij op 17 augustus 2015 voor de eerste keer in VERA stond. Dat was najaar 2014 in De Gym. Maar zo groot was De Gym niet, dus voor veel van de aanwezigen in VERA zal dit de eerste keer zijn geweest dat ze Steve Gunn live zagen in Groningen. Ze hebben daarna nog 2 keer een herkansing gehad, t.w. tijdens Take Root 2017 en opnieuw in VERA op 14 maart 2019.

Hoewel Steve Gunn zeker ook de nodige bekendheid heeft vanwege zijn samenwerking met andere artiesten zoals Kurt Vile, is het toch vooral zijn solowerk dat de aandacht trekt. Hij heeft inmiddels ook al een mooie productie, waarbij zeker de latere platen als “Time Off” (2013), “Way Out Weather” (2014), “Eyes On The Lines” (2016), “The Unseen In Between” (2019) en “Other You” (2021) er aan hebben bijgedragen dat hij inmiddels ook bekend is  bij een groter publiek en zijn status navenant is veranderd. En dat allemaal op basis van klasse liedjes vol meanderende melodielijnen.

Dus of we hem nog eens terug kunnen zien is VERA is de vraag.

Maar we hebben hem 2 keer op bezoek gehad en in deze “Beauties of the Underground Live” kijken we terug op zijn 1e VERA-optreden, dat van 17 augustus 2015. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.