Tijdens de opening van de Haarlemse Stripdagen 2012 (2jaarlijks stripfestival) op vrijdag 1 juni heeft Groninger Bart Nijstad de 2e prijs gekregen bij de Web Comik Award 2012 met zijn blog. Omdat hij die avond moest optreden in Groningen tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap met Happy Heal van het collectief Electriciteit is onze Hobby kon hij deze eervolle vermelding niet persoonlijk in ontvangst nemen.

Het winnen van een 2e prijs in een Webcomic wedstrijd met zijn blog 'Spiritual Desert' -over de vorderingen van zijn beeldroman 'Muggen'-  is een bijzondere prestatie.  Een blog is geen webcomic. Maar als deze er zo bovenuit springt en net zo goed verslavend om te volgen als een webcomic, dan maakt dat de jury gelukkig niets uit. Het juryrapport: Op de blog staan losse fragmenten die op zich al een plezier zijn om te lezen omdat Nijstad een groot talent heeft voor de nuance van het moment (…) Het element van meelezen en tegelijk the-making-of volgen, voegt een dimensie toe die het verhaal extra de moeite waard maakt. Bovenal is het tekenwerk buitengewoon mooi, een goede vertelling met veel gevoel voor detail.
Muggen
Het 1e hoofdstuk van Bart Nijstad's Muggen die hij in boekvorm en eigen beheer uitgaf in december 2009, heeft april jongstleden in Polen al de Liturgia Pitching Award gewonnen. Het wordt door uitgeverij Centrala in 2013 in Polen uitgegeven. Dit beloofd veel goeds voor de toekomst als de uiteindelijke beeldroman 'Muggen' klaar is en wordt uitgegeven.