Sue the Night is a Dutch songwriter/vocalist, performing with a band. Amsterdam based”. Met deze boodschap introduceert Suus de Groot, naamgever en bandleider van Sue the Night, zich op Facebook.

Gestart in 2011 stond Sue the Night meteen dat jaar al in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Vervolgens deed ze in 2012 mee aan de Popronde, zij het dat toen Groningen niet werd aangedaan.

Om Sue the Night in Groningen te zien moesten we wachten tot 3 maart 2015, toen de band in het kader van de tour ter ere van het debuutalbum “Mosaic” ook VERA aan deed. Deze show kreeg een enthousiaste recensie van  3 voor 12-Groningen: https://3voor12.vpro.nl/lokaal/groningen/artikelen/recensie/2015/maart/sue-the-night.html

Later dat jaar kwam de band nog terug naar Groningen voor een optreden in Simplon.

Voorjaar 2017 verscheen het tweede album “Wanderland” en de tour die volgde op de release van dit album bracht de band op 20 april 2017 terug naar VERA. Na in 2018 nog de EP “Soft” te hebben uitgebracht, ging de band in 2019 tijdelijk in retraite omdat Suus moeder werd. Deze retraite duurde uiteindelijk langer dan oorspronkelijk bedoeld vanwege de effecten van de Coronapandemie. Maar in 2023 is Sue the Night weer helemaal terug met een nieuwe band. Dat begon met de single “Oceans (You Might Go)”, en in september kwam de 2e single “Frontrow” uit. Vervolgens komt 20 oktober 2023 het nieuwe album “Susanne and the Sad Sunset Disco” uit en gaat de band ook op pad voor een nieuwe tour, die dit keer jammer genoeg Groningen niet aan doet.

Maar in deze aflevering van Beauties of the Underground Live komt Sue the Night toch nog even terug naar VERA  met een selectie uit hun eerste VERA-optreden op 5 maart 2015. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.