Hun faam was ze al ruimschoots vooruit gesneld, toen het Australische The Chats op 14 november 2019 samen met hun landgenoten van Crocodylus eindelijk het VERA-podium onveilig kwamen maken. Dat was te danken aan hun single “Smoko”, waarvan de clip via youtube in 2017 al viral was gegaan.

Opgericht in 2016 in Sunshine Coast, QLD maken Josh Price (gitaar), Eamon Sandwith (zang, bas) en Matt Boggis (drums) muziek met liedjes gebaseerd op de Australische cultuur.  Maar dan wel de cultuur gezien door de ogen van een Australische puber die helemaal los gaat op muziek van bands als het ook in VERA geliefde Cosmic Psychos. Hun website is ook niet voor niets www.thechatslovebeer.com.

Nadat de band 2 EP’s heeft uitgebracht (“The Chats” en “Get This In Ya!!”) is maart 2020 hun eerste volledige langspeelplaat "High Risk Behaviour” verschenen. Muziek die platenzaak Elpee omschrijft als “punkende, puberale punkrock van het goeie soort”.

En ze voldeden op 14 november 2019 voor een uitverkochte VERA-zaal aan de hooggespannen verwachtingen met stagedivend publiek en uiteindelijk een negende plaats in de jaarlijkse VERA-poll als resultaat.

Deze “Beauties of the Underground Live” bevat een selectie uit het VERA-optreden van The Chats op 14 november 2019. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.