Hoewel Pip Blom in 2016 al door VERA ism De Gym was geboekt voor de “Noorderzoncontainer”, duurde het tot 14 september 2019 voordat de band voor het eerst op het VERA-podium stond. Daar gaven ze dan ook pas hun eerste Groningse headlinershow. Helemaal loopt Nederland wat achter bij Engeland qua het herkennen van hun kwaliteit. Het is ook niet voor niets dat hun eerste langspeelplaat “Boat” uit kwam op het Britse Heavenly Recordings.  Ook stonden ze in 2019 al op het Glastonburyfestival, waar ze openden op de John Peel Stage.

De band Pip Blom bestaat uit Pip Blom (zang, gitaar), haar jongere broer Tender Blom (gitaar), Darek Mercks (bas) en Gini Cameron (drums). Samen maken ze ontwapenende, heerlijk ongecompliceerde, garage-pop liedjes met aanstekelijk enthousiasme.

De band is inmiddels begonnen aan de opnamen voor hun tweede langspeelplaat. Dat gebeurt opnieuw in de Big Jelly Studios in Ramsgate, aan de zuid-Engelse kust van Kent. Hiervoor hebben ze de eerste helft van september 2 weken in zelfquarantaine gezeten vanwege de huidige Britse coronamaatregelen.

Deze “Beauties of the Underground Live” bevat een selectie uit het VERA-optreden van Pip Blom op 14 september 2019. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.