Opgericht in 1999 door Deanne Iovan (zang, bas, orgel), Jim Johnsoon (gitaar) en Patrick Pantano (drums),  was The Come Ons één van de vele garagebands waarop de stad Detroit ons muziekliefhebbers trakteerde aan het begin van deze eeuw. Denk dan naast The Come Ons aan bands als The Detroit Cobras, The Paybacks en Ko and the Knockouts.

Hun muziek is doorspekt met dance en soul geöriënteerde grooves, waarbij de connectie met de stad Detroit en Motown “girlbands” als The Supremes niet ver is te zoeken. Een mooie omschrijving is de volgende: “Detroit’s sweetest band: ..Like Darlene Love quaffing Spanish Brandy from a high heel sneaker”.

Voor hun eerste plaat “The Come Ons” die in 2000 verscheen op Sympathy For The record Industry, het in VERA zeer geliefde garage rock en punk platenlabel van Long Gone John,  was de band uitgebreid met Ko Shih op orgel, maar dat hield niet lang stand omdat ze met haar eigen band Ko and the Knockouts verder ging. Op hun in 2001 verschenen 2e plaat “Hip Check! “ waren The Come Ons dan ook weer een trio. In 2002 kwamen ze voor de eerste keer naar VERA.

Nadat in 2004 “The Ghetto Years” , de Australische “compilatie” was verschenen , bracht de band in 2006 hun laatste plaat “Stars” uit. Hierop was Jim Johnson inmiddels vervangen door Bryan Foreman. En met die plaat op zak kwam de band terug naar VERA om voor veel te weinig bezoekers weer een heerlijk optreden te verzorgen. Maar ondanks de weinige bezoekers is het optreden wel vastgelegd en kunnen we in het kader van deze Beauties of the Underground Live jullie een selectie uit dat optreden aanbieden, met o.a. een stomende cover van het door Donna Summer bekend geworden nummer “I Feel Love”. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.