Zo rond 2005 kwam er weer een nieuwe lichting interessante Engelse bands aan het front. Ook in de programmering van VERA was dat merkbaar. In VERA opgetreden hebben toen o.a. The Editors, The Kooks, Hard-Fi, Infadels, Art Brut, The Long Blondes etc. etc. Ook was er veelal sprake van een (vrijwel) uitverkochte zaal. In die periode kwamen ook The Rifles 2 keer naar VERA. De eerste keer was op 23 november 2006 en dit concert presenteren we nu aan jullie in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live”, De avond werd geopend door het Groningse Vox Von Braun, een band die we al eerder aan jullie hebben gepresenteerd.

The Rifles hadden net zomer 2006 hun eerste plaat “No Love Lost” uitgebracht. Een plaat met allemaal prijsnummers, geschreven door de voltallige band, die ze dan ook met veel enthousiasme op het publiek loslieten. The Rifles bestond toen, en bestaat nog steeds, uit:

*Joel Stoker                  -zang/gitaar
*Lucas Crowther          -gitaar/zang
*Robert Pyne                -bas
*Grant Marsh               -drums

Ondanks hun goed in het gehoor liggende sound, braken The Rifles niet echt door buiten Engeland. Het gevolg is dan ook dat de band tegenwoordig nog steeds regelmatig optreedt, maar dat wel beperkt tot Engeland. Ook brengen ze nog steeds nieuwe platen uit (meest recente studioplaat betreft de in 2016 uitgebrachte dubbel-LP “Big Life”), maar die doen niet echt veel in Nederland. Jammer, want het blijft een leuke band.

Maar we hebben ze in ieder geval 2 keer in VERA gehad, deze optredens zijn vastgelegd, en dat betekent dat we jullie in het kader van VERA’s “Beauties of the Underground-Live” toch nog een keer kunnen laten genieten van The Rifles.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.