Er zijn van die avonden dat de band die op het VERA-podium staat in een flow raakt en vervolgens de sterren van de hemel speelt. Zo’n avond was 14 november 2013 en de band die dit gebeurde was White Denim (Austin, TX, 2006), die VERA aandeden in het kader van hun tour ter promotie van hun op dat moment laatste plaat Corsicana Lemonade (producer: Jeff Tweedy). Ze bleven maar doorgaan en stopten uiteindelijk volledig leeggespeeld na ca. 1 uur en drie kwartier. Dit bleek wel zijn weerslag te hebben op hun optreden de volgende avond in den Haag tijdens Crossing Border. Daar kwamen ze volgens de recensie van Kindamuzik pas de laatste 10 minuten uit de verf, na de aankondiging van zanger/gitarist James Petralli dat hij zich eindelijk wat beter begon te voelen na de zeer zware avond daarvoor in Groningen.

Vreemd genoeg reikte dit optreden uiteindelijk toch slechts tot de 7e plek in de jaarlijkse VERA-poll betreffende concerten in de grote zaal.

White Denim is in 2006 opgericht in Austin, TX, als samenvoeging van leden van 2 lokale bands, t.w. Parque Touch en Peach Train. Vaste krachten vanaf het begin zijn James Petralli (zang/gitaar) en Steve Terebecki (bas). De positie van de tweede gitarist en drummer hebben wel enige veranderingen gekend. O.a. zijn in 2013 de toenmalige gitarist Austin (what’s in a name) Jenkins en drummer Josh Block opgestapt om te gaan spelen in de band van het toen opkomende lokale talent Leon Bridges.

Recent hebben ze weer een nieuwe plaat uitgebracht, t.w. Performance. De recensies over deze plaat zijn wat wisselend, maar de plaat kent toch weer de nodige prijsnummers.

De huidige line-up van White Denim is als volgt:
James Petralli                     -zang/gitaar
Steve Terebecki                   -bas
Conrad Choucroun            -drums
Michael Hunter                  -toetsen.

In deze bezetting toeren ze weer stevig ter ondersteuning van Performance.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.