“In 2023 gaf Tramhaus twee overweldigende shows in VERA, eerst in januari tijdens Eurosonic, en later in december nog eens als echte headliner. Beide shows waren fantastisch en levert ze de zeer terechte pollwinst op, en dan ook nog eens als eerste Nederlandse band ooit! Het levert ze eeuwige roem, en uiteraard een plekje op de VERA Wall Of Fame op”. Aldus de aankondiging door VERA van hun pollwinst in 2023.

Uiteraard was de band zeer verguld met deze winst, en gaven ze op Facebook de volgende reactie:

“Thanks for coming to our show and voting for us We still can’t believe we’re the first Dutch band to make it on the @veragroningen Wall of Fame

We’re gonna cry some more and recover, love u groningen”.

Het is snel gegaan met de band die pas sinds najaar 2020 bestaat (dus opgericht tijdens de coronapandemie) en als leden Lukas Jansen (zang), Nadya van Osnabrugge (gitaar), Micha Zaat (gitaar), Julia Vroegh (bas) en Jim Luijten (drums) kent. Dat ze als gevolg van de pandemie de eerste jaren weinig hebben kunnen optreden is niet te merken, want hun shows staan als een huis.

En zoals wel vaker bij Nederlandse pareltjes, was platenmaatschappij Subroutine Records er weer vroeg bij en brachten ze begin 2022 al de eerste single “I Don’t Sweat” van Tramhaus uit. Daarna volgden nog meerdere singles en de EP “Rotterdam”. Maar inmiddels allemaal al “Out of Stock” , zoals ze op hun website aangeven.

Ook buiten Nederland begint men de band te ontdekken en op 22 februari a.s. begint de band aan een uitgebreide Engelse tour. Dus ondanks de wederzijdse liefde tussen Tramhaus en VERA moeten we er rekening mee houden dat we ze in de toekomst wellicht minder vaak in VERA gaan zien, dan we zouden willen. Maar we kunnen nu al terug kijken op een aantal mooie optredens, en die van 19 januari 2023 kunnen we jullie ook nog eens laten herbeleven in het kader van onze serie “Beauties of the Underground Live”.  We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.