Trampled By Turtles stond nog maar net op het podium van De Oosterpoort tijdens Take Root 2018, het optreden moest nog beginnen, of het eerste wat zanger/gitarist Dave Simonett vroeg was hoe het nu met VERA stond. Hij herinnerde zich de zaal nog omdat ze daar op 1 oktober 2008 hadden opgetreden en de zaal indruk op hem had gemaakt.  Dit ondanks dat er die avond slechts een zeer bescheiden aantal betalende bezoekers was (en gelukkig ook de nodige VERA-medewerkers). Die indruk was wederzijds, getuige de 14e plek die hun optreden opleverde in de VERA-poll 2008 voor beste optreden in VERA’s grote zaal.

Trampled By Turtles is opgericht in 2003 in Duluth, Minnesota (een plaats die we in VERA ook kennen van Low, wiens Alan Sparhawk ook al achter de knoppen heeft gezeten voor het produceren van materiaal van de band) en kent vanaf het begin als bezetting Dave Simonett (gitaar, zang, harmonica), Tim Saxhaug (bas, achtergrondzang), Dave Carroll (banjo, achtergrondzang), Erik Berry (mandolien, achtergrondzang) en Ryan Young (viool, achtergrondzang). Later is ook nog Eamonn McLain (cello, achtergrondzang) de gelederen van de band komen versterken. Hun muziek laat zich omschrijven als een mix van indie folk/alternative country/bluegrass. De band is nog steeds actief en heeft inmiddels 9 LP’s op zijn naam en daarnaast ook een split LP met de band Lucero.

Maar in deze Beauties of the Underground Live kijken we terug op het optreden van Trampled By Turtles in VERA met een selectie uit hun optreden van 1 oktober 2008. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.