De band Low komt niet al te vaak in VERA (hun optreden op 4 februari 2019 was pas de vierde keer na 1996, 1998 –festivalavond met Come als hoofdact- en 2000), maar hun “indie rock/slowcore” wordt hier zeker gewaardeerd.

Low werd in 1993 in Duluth, Minnesota opgericht door zanger/gitarist Alan Sparhawk  en bassist John Nichols. Als drummer en zangeres werd Alans vrouw Mimi Parker aangetrokken. Alan en Mimi vormen nog steeds de kern van Low, terwijl na enkele personele wisselingen sinds 2008 Steve Garrington de bas voor zijn rekening neemt. In deze bezetting stonden ze op 04/02/2019 ook een uur en drie kwartier op het VERA-podium voor een optreden dat de tweede plek in de jaarlijkse VERA-poll haalde. Alleen Jambinai wist ze voor dat jaar van de VERA-wall of fame te houden.

De band heeft inmiddels een mooie discografie opgebouwd. Na hun debuutplaat “I Could Live In Hope”  hebben ze inmiddels nog meer dan 10 reguliere langspeelplaten uitgebracht, waarvan het uit 2018 stammende “Double Negative” tot nu toe de laatste is.

Deze “Beauties of the Underground Live” bevat een selectie uit het VERA-optreden van Low op 4 februari 2019. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.