Er zijn weinig bands die qua populariteit op een vergelijkbare wijze VERA zijn ontgroeid als het Antwerpse Triggerfinger.

Nadat ze eerst in 2005 tijdens Eurosonic in VERA stonden met een concert dat nog niet echt indruk maakte gelet op de 116e plek in de jaarlijst van grote zaalconcerten, ging het daarna snel opwaarts met de band. Kwamen ze in 2007 (het nu aan jullie voorgedragen optreden) nog voor 138 betalende bezoekers spelen met een 52e positie in de jaarlijst, in de jaren daarna ging het hard. Zowel qua bezoekersaantallen als ook de positie in de VERA-jaarlijst. Uiteindelijk in 2012 resulterend in de felbegeerde plek op de VERA-Wall of Fame.

Om deze plek op de VERA-Wall of Fame te bereiken moest de band wel een ultime laatste poging doen.

Nadat ze 18 maart 2011 nog 2 uitverkochte shows op 1 avond in VERA gaven (met de 2e show van die avond eindigend op de 5e plek in de jaarlijst), leek het erop dat Triggerfinger VERA was ontgroeid zonder de felbegeerde plek op de muur. Maar de heren waren niet voor 1 gat te vangen en in overleg met Pepr werd in 2012 het ultime plan bedacht om dit alsnog te realiseren.  Hun tourschema van dat jaar bracht ze op 3 november 2012 naar De Oosterpoort in Groningen en 4 november stond nog open. Wat is er dan mooier dan een extra nacht/dag in Groningen en die te benutten voor een ouderwets concert in hun favoriete VERA-club. Ouderwets in de zin dat er weer echte kaartjes via de bekende voorverkoopadressen werden verkocht ipv via internet. Dit werkte perfect. Niet alleen waren de kaartjes de morgen van de start van de verkoop al uitverkocht, ook leverde het concert op 4 november 2012 eindelijk de welverdiende plek op de VERA-Wall of Fame op.

Hierna hebben we de mensen van Triggerfinger alleen nog maar in de VERA-zaal gezien als ze elders in Groningen optraden (Eurosonic grote tent, Oosterpoort) en na afloop nog even met hun drieën langs kwamen.

Triggerfinger bestaat sinds 2003 uit:

-Ruben Block                                    zang/gitaar
-Paul  van Bruystegem                    bas
-Mario Goossens                              drums

De band is in 1998 opgericht met toen nog Wladimir Geels op bas, maar met diens vervanging door Paul van Bruystegem werd de definitieve line-up van Triggerfinger een feit en volgde in 2004 hun eerste langspeelplaat, eenvoudig “Triggerfinger” genaamd. Op deze plaat stond o.a. een cover van het Creedence-nummer “Commotion”. Live werd dit nummer door de band enorm opgerekt en veelal aan het eind van hun reguliere set gespeeld. Zo ook tijdens het nu aan jullie voorgelegde optreden van 15 maart 2007. Zelfs na fors editen van dit nummer blijft er toch nog ruim 10 minuten  over om te genieten van de spuwende gitaarriffs van Ruben Block, de ronkende bas van Paul van Bruystegem en de monsterslagen van Mario Goossens. Daarnaast kunnen jullie al vast in de juiste stemming komen met de nummers “On My Knees” en “Halfway Town”.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.