Zoals velen zijn wij diep geschokt door de ontwikkelingen en we maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land.

DOWNSTAGE DONEERT
Om Oekraïne te steunen doneert Vera morgen (zaterdag 5 maart) 50% van de baropbrengst rond het Downstage optreden van SOON aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De kelderbar is morgen geopend van 22:00 – 04:00.
Wij nodigen u uit om zelf ook een bijdrage te doen op Giro 555.
Deze actie is onderdeel van #♥RTFORUKRAINE

DEPOT VOOR HUMANITAIRE HULP
Door de oorlog heerst er een enorme schaarste aan belangrijke producten. Daarom heeft Vera vrijwilliger Dmitry, die de oorlog vanwege zijn afkomst zeer nauw aan het hart gaat, een depot voor humanitaire hulp geopend in Vera. Dit gaat in samenwerking met Stichting Oekraïners in Nederland, die op de hoogte zijn wat er daadwerkelijk voor goederen nodig zijn.
Maandag 7 maart van 10:00 tot 17:00 kun je producten uit onderstaande lijsten afgeven in Vera en de mensen in Oekraïne helpen die het meer dan ooit nodig hebben.
Belangrijk! Alleen producten uit onderstaande lijsten worden geaccepteerd.

Ook de maandag daarop kun je van 10:00 tot 17:00 aanbellen bij Vera en producten achterlaten die in de lijsten staan vermeld.


Maandag 14 maart
Zienema for Ukraine: Donbass
Sergej Loznitsa, UKR 2018

In samenwerking met en met dank aan Imagine Filmdistributie houdt VERA Zienema deze avond een benefietvoorstelling voor Oekraïne.
De opbrengst van deze voorstelling zal worden gedoneerd aan Giro 999 van Stichting Vluchteling. Lees meer.