Cory Hanson is een bezig baasje sinds hij in 2013 de band Wand oprichtte. Bijna elk jaar komt er een nieuwe plaat uit. De band tourt veel en is na 25 mei 2015 inmiddels al 3 keer teruggekeerd naar VERA. En hij heeft eind 2016 ook nog eens een solo-album “The Unborn Capitalist from Limbo” uitgebracht. Ook speelde hij dat jaar in de begeleidingsband The Muggers van Ty Segall ter promotie van diens plaat “Emotional Mugger”.

Niet dat hij daarvoor stil zat. Hij trad op onder de naam WHITE, waarmee hij sinds 2010 ook 3 albums uit bracht, en speelde daarnaast ook in bands als Mikal Cronin, together PANGEA en Meatbodies.

Wand bestond bij de oprichting naast Cory Hanson  (gitaar, zang) uit Lee Landey op bas, Evan Burrows op drums en Daniel Martens op gitaar. Deze laatste is in 2016 vervangen door gitarist Robert Cody, terwijl de band toen ook werd uitgebreid met Sofia Arreguin op toetsen en zang.

De muziek van Wand wordt omschreven als psychedelische garagerock, iets dat zeker live ook alle kanten op kan vliegen. Dit zeer tot genoegen van de VERA-bezoekers, gelet op de plekken die hun optredens in de jaarlijkse VERA-poll bereiken. Zo eindigde het optreden van 23 mei 2015, dat we nu in het kader van Beauties of the Underground Live aan jullie voorleggen op de 10e plek van dat jaar.

Een echte VERA-band dus.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.