(Amerikaanse) garagepop/-rock. Daar lusten we in VERA wel pap van. Dat gold ook zeker voor Wheels On Fire, afkomstig uit Athens, Ohio. Opgericht in 2005 hadden Michael Chaney  (gitaar/zang), John Garris (gitaar/zang), Susan Musser (orgel) en Matthew Chaney (drums) al 3 volledige platen (“Wheels On Fire”, “Get Famous” en “Liar, Liar”) uitgebracht voordat ze eindelijk op 13 oktober 2010 in VERA stonden. Ook hadden ze recent de EP “Cherry Bomb” uitgebracht.

Wheels On Fire is een echte liveband, die ook veelvuldig tourde door zowel de VS als Europa. Mede dankzij Jack Oblivian, die de band in 2008 voor hun tweede plaat “Get Famous”  bij het Fat Possum label had aanbevolen en ze ook mee op tour nam, kreeg de band meer bekendheid in garagerock/-pop kringen. Toch duurde het nog tot 2010 voordat we ze in VERA zagen, wat ze in 2011 tijdens hun nieuwe Europese tour nog eens over deden. Daarna werd het jammer genoeg stil rondom de band, hoewel ze in 2012 en 2013 nog een enkel optreden deden in hun woonplaats Athens.

Maar gelukkig is hun VERA-optreden op 13 oktober 2010 vastgelegd en kunnen we jullie nu in het kader van “Beauties of the Underground Live” een selectie uit die show presenteren en daarmee hun geweldige muziek laten herbeleven. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.