Hun hoogtijdagen zijn al weer even geleden (periode 2000-2005), maar het Groningse Whipster is nog steeds actief met als laatste wapenfeit de mooie split 7” met het eveneens Groningse Avery Plains. Hierbij speelt Whipster het nummer  “A Perpetual Longing”, met zang van Jurgen Veenstra, in dagelijkse omstandigheden zanger/gitarist van voornoemd Avery Plains.

Whipster is opgericht in 1995 en de kern bestaat uit Peter van der Heide (gitaar, zang) en Henk Drent (bas). De drummerspositie is nogal aan verandering onderhevig.

In 1997 volgt een eerste EP “I Like To See You Smile (For A While)”  en het jaar daarop leveren ze met 2 nummers een bijdrage aan de Demodex Agency Demo CD. In 2002 brengt de band hun eerste volledig album “Strange” uit. Deze plaat wordt landelijk heel goed ontvangen en zorgt er ook voor dat Whipster januari 2003 op Noorderslag staat. 2005 verschijnt hun eveneens goed ontvangen  tweede album “Road Apple” en januari 2006 staat Whipster nog op Eurosonic. Daarna wordt het stiller rondom de band en treden ze nog mondjesmaat op, o.a. op 6 september 2013 in VERA als opener voor Septaeder die die avond hun debuutplaat presenteren. Ook doet de band onder de naam “Whipster as Rockster”  in 2015 mee  aan de benefiet voor Dead Moon-drummer Andrew Loomis en in 2018 aan de Fred Cole tribute, beide evenementen uiteraard in VERA. Tenslotte heeft Whipster met het nummer “Forlorn” een bijdrage geleverd aan het project “Where The Candybeetle Dwells” van Willem Kolvoort.

Deze “Beauties of the Underground Live” bevat een selectie uit het VERA-optreden van Whipster op 6 september 2013, en bevat o.a. een vroege versie van het nummer “A Perpetual Longing”. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.