Temple Fang kent met Dennis Duijnhouwer (bas) en Jevin de Groot (gitaar) een sterke Death Alley link, aangezien beiden ook in deze in VERA erg gewaardeerde band hebben gespeeld. Death Alley heeft begin 2019 hun laatste optreden gegeven, maar Dennis en Jevin hebben samen met  Ivy van der Veer (gitaar) en Jasper van den Broeke (drums) daarna Temple Fang opgericht.  Temple Fang is momenteel een van de beste Nederlandse livegroepen, die met hun “spaced out seventies rock” elke zaal waar ze spelen op zijn kop zet. Zo ook VERA op 30 oktober 2019, waar ze als support act van Ecstatic Vision de show stalen. Het is ook niet voor niets dat deze show de jaarlijkse VERA-poll voor beste support act won. En dat terwijl er op dat moment nog helemaal geen muziek van Temple Fang uit was. Dat laatste is inmiddels wat beter, want de band heeft in 2020 in een beperkte oplage van 300 exemplaren de LP “Temple Fang-Live At Merleyn” uitgebracht. Inmiddels al ruimschoots uitverkocht, maar wel nog steeds te downloaden via Bandcamp (https://templefang.bandcamp.com/album/live-at-merleyn).

Opgenomen op 24/10/2019 in Merleyn Nijmegen tijdens de korte tour die ze met Ecstatic Vision deden, en waarbij ze op 30/10/2019 ook VERA aandeden. Overigens weet de doorgaans goed ingevoerde website Never Mind The Hype (https://nmth.nl/) te melden dat ook de VERA-show is opgenomen en dat deze zal worden uitgebracht op cassette.

De band had dit voorjaar al weer terug zullen komen naar VERA, nu uiteraard als hoofact. Als gevolg van de bekende Coronaperikelen heeft dit geen doorgang kunnen vinden en is het optreden verplaatst naar zaterdag 8 mei 2021.

Deze “Beauties of the Underground Live” bevat een selectie uit het VERA-optreden van Temple Fang op 30 oktober 2019. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.