De laatste tijd lijkt het nieuwe muziekprojecten te regenen in Leeuwarden. Een groot deel daarvan komt van hetzelfde groepje actievelingen, met als spil een drietal dat zich geschaard heeft onder de naam ‘Heksenhamer.’ Deze jongens stonden onlangs al als Hilbrandt Mill in de kelderbar, je komt ze ook tegen met nu-al-cultband HET VATICAAN en ze spelen in nog wel meer bands, voorstellingen en projecten.

Onlangs verscheen er ineens een album op de landelijke 3voor12 Luisterpaal van tweederde van Heksenhamer, namelijk Laurens van der Meulen en Douwe Dijkstra. Samen maakten ze onder de naam Wolkenkrabbers (“een spacepop-darkcore-triphop duo”) het album ‘Gunghosts’ en die is echt belachelijk goed geworden, als je bedenkt dat ze het in 48 uur hebben opgenomen. In het laboratorium van een slachthuis, overigens.

Gunghosts telt 9 nummers, elektronisch en ontzettend sfeervol. Van mooi en rustgevend tot dreigend en een tikje luguber (of beeld ik me dat in omdat ‘ie in een slachthuis is opgenomen?) en hier en daar lekker weird en experimenteel. Dat alles weet Wolkenkrabbers samen te binden tot een fijne en zeer luisterbare plaat, of liever gezegd tot een cassettebandje. Op 1 maart wordt ie uitgebracht door Heksenhamer. Leuk hoor die vinyl-revival, maar nu is het echt hoog tijd geworden om ook m’n oude rode walkman maar weer uit het stof te trekken.