Als The Doors, maar dan met fijne gitaren en zonder het gezwam van Jim Morrison. Of als Queens of the Stone Age, na het eten van heel veel bijzondere paddenstoelen. Dat is ongeveer hoe de muziek van Woorden Shjips klinkt. De band uit San Fransisco sleutelt al enkele platen en EP'tjes lang aan het Perfecte Psychedelische Geluid. Nieuwste creatie 'West' is niets meer en niets minder dan een volgende stap in een zoektocht waar alleen de riff, de groove en de trip van belang zijn.

Echte verschillen met voorgaand werk zijn dan ook slechts in de marges van de muziek te vinden. De heren verliezen zich iets minder vaak in gefreak met fuzzpedaaltjes, waarmee ze net dat beetje toegankelijker klinken. En dankzij producer Phil Manley klinkt 'West' net iets beter en komt de gortdroge muziek lekker helder uit de speakers.

Het zijn juist die marginale details die er voor zorgen dat Woorden Shjips hun beste trip tot nu toe aflevert. De rauwe gitaren, de staccato drums en de huilende orgeltjes dompelen je moeiteloos onder in het even aangename als monotone universum van de band uit San Fransisco. 'West' is heerlijk muzikaal hallucinogeen.

 

Bart