Vera is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een behoorlijke organisatie met op dit moment ongeveer 240 vrijwilligers die elke week samen met het personeel zorgen dat er een mooi programma op de planken staat. Zonder deze vrijwilligers zou Vera niet kunnen doen wat ze nu doet.

Van oudsher is Vera een vereniging waar iedereen lid van kan worden, de enige eis is nu dat je hier een dagdeel komt werken. Daartegenover staat dat je als lid van de vereniging Vera gratis naar alle activiteiten kunt gaan die hier georganiseerd worden. Uiteraard vervullen de vrijwilligers niet allemaal dezelfde functie. Er zijn veel verschillende groepen die allemaal in hun rol belangrijk zijn voor het programma, of het nou jassen aannemen is voor de garderobe of de lichtshow verzorgen bij een band. Als vrijwilliger zorg je er samen met de groep voor dat de werkzaamheden verdeeld en uitgevoerd worden.

Wil je meer informatie over het werken in Vera als vrijwilliger of heb je een andere vraag over Vera neem dan contact met Niels: [email protected]

Hier vind je meer informatie over de vrijwilligersgroepen in VERA:

HORECA
De voornaamste taak van de horeca-afdeling van Vera is uiteraard dat de barren en garderobe goed gerund worden. Daarnaast is er ook een groep medewerkers die de kaartverkoop verzorgen tijdens concerten en swingavonden.
De medewerkers die achter de bar staan vormen gezamenlijk de grootste groep vrijwilligers van Vera. Het is ook de grootste instroomgroep voor nieuwe medewerkers. Het geeft nieuwe leden een goed beeld van Vera en alle activiteiten die hier plaatsvinden.

TECHNIEK & PRODUCTIE
Alle werkzaamheden binnen deze afdeling hebben betrekking op datgene wat op en om het podium gebeurt op concert- en dansavonden. Deze taken zijn verdeeld over een aantal verschillende groepen, elk met hun eigen verantwoordelijkheid, zoals het opbouwen van het podium, uitladen van de optredende artiesten, de lichtshow verzorgen, het aansluiten van de PA-installatie en het dagelijkse onderhoud van alle apparatuur. Ook het opvangen van de bands en zorg dragen voor hun eten en drinken behoren ook tot de werkzaamheden.

ARTDIVISION
Bijna al het publiciteitsmateriaal wordt in eigen huis geproduceerd. Vera heeft een eigen zeefdrukwerkplaats waar de affiches in beperkte oplage (60) door een twaalftal kunstenaars ontworpen en met de hand gedrukt worden. Deze posters hangen in Vera en worden in de stad verspreid. De meeste posters kun je op deze site terugzien in de sectie Artdivision. Daar is ook meer informatie te vinden over de geschiedenis van deze groep. Ook heeft Vera een fotogroep. Zij maken foto’s tijdens concerten. Deze worden vervolgens op onze site geplaatst bij Photos.Heb je interesse om in een van deze groepen vrijwilliger te worden, meld je dan aan bij [email protected]. Let wel: het kan zijn dat er een wachtlijst is.

ZIENEMA
De Zienema groep verzorgt geheel zelfstandig de wekelijkse filmavond, meestal op de dinsdag. Ze stellen gezamenlijk het filmprogramma op, monteren waar nodig de film en verzorgen hun eigen publiciteit. Ook de avond zelf wordt geheel door de groep verzorgd: van de concertzaal bouwen ze in korte tijd een bioscoop waar iedereen in een relaxte sfeer van zeer uiteenlopende films kan genieten. Daarnaast runnen ze de horeca en de kassa op de avond zelf.

DOWNSTAGE
Op de zaterdagavond, voorafgaand aan de swingavond, speelt in een van de leukste plekken van de stad, namelijk de kelderbar van Vera, een beginnende of onbekende band. Vaak komen deze bandjes uit Groningen en omstreken, maar ook van ver daarbuiten komen er bands van uiteenlopende genres om Downstage te spelen.
De bandjes die hier spelen worden niet zoals bij het reguliere programma door de artistiek leider geboekt, maar door de programmeur van de Downstage-crew. De rest van deze groep medewerkers ontvangen en begeleiden de bands, sluiten alle apparatuur aan en verzorgen de publiciteit voor de bands die Downstage spelen.

VJ’s
Zij voorzien de dansavonden van mooi beeldmateriaal en proberen deze zo nog sfeervoller te maken. Vaak doen ze dit met zijn tweeën, maar soms ook alleen.