NB: Seated with 1,5 meters distance // no test needed!

Wie heeft er nooit van gedroomd om te kunnen vliegen, om zomaar op te kunnen stijgen en te gaan naar waar je ook maar wil? Sinds mensenheugenis is het feit dat wij dat niet kunnen, het meest wezenlijke verschil tussen mens en vogel, een bron van iconische verhalen. De droom om te vliegen is universeel en inherent menselijk.

Birds (Or How To Be One) is gebaseerd op de oud-Griekse komedie Órnithes (vert. de Vogels), een verhaal waarin twee mannen de stad inruilen voor een leven met de vogels en een poging tot het bouwen van een droomstad in de lucht. Birds (Or How To Be One) is, op z’n simpelst gezegd, een stappenplan om een vogel te worden en onze vliegverlangens te realiseren. Tegelijkertijd is het een poëtisch en soms absurdistisch portret van de band tussen mens en vogel, van onze Icariaanse behoefte, de technologische middelen die wij hebben gecreëerd om deze te bewerkstelligen, en van het geluk van het vliegen en de pijn van het vallen.

Babis Makridis laat in deze film de scheiding tussen documentaire en fictie vrijwel doorzichtig, wat leidt tot prachtige shots en intrigerende monologen, maar wat ook voor verwarring kan zorgen. Ook in andere werken van de Griekse regisseur (Pity (2018), L (2012)) zien we het absurdistische acteerwerk van Birds (Or How To Be One) terug, wat vaak kil en onpersoonlijk overkomt, en doet denken aan het werk van Lanthimos.

Informatie m.b.t. Corona
Het gaat allemaal wat anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden. Check ze hier

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Strippenkaart: deze is weer te gebruiken. Omdat we moeten bijhouden wie er aanwezig is bij een voorstelling, dien je dan wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.