De Amerikaanse singer-songwriter Bob Wayne is inmiddels kind aan huis in VERA en ook dit jaar is hij te zien in de club! De songs van Bob Wayne zijn gebouwd op fundamenten van David Allen Coe, Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash en de Hank Williams-dynastie.

Maar de tijd van Bob Wayne als merchandise-man bij bands als Zeke heeft ook zeker zijn stempel op de sound gedrukt; de punkattitude is duidelijk aanwezig. De kern van de muziek is nog altijd country, maar het barst van de energie en dansvibes, waardoor genres als Psychobilly, Rockabilly en Punkabilly, of Hellbilly, zoals de band het zelf noemt, de beste omschrijving is.

Er is natuurlijk een reden dat Bob Wayne vaker te zien is in Vera, de band weet hoe je een show neerzet en neemt iedere keer weer het publiek in zijn greep.

Support is er van Dolltones, een enthousiaste, smerige rock & roll / rockabilly band uit Groningen. Verwacht een ruige maar swingende show met stuwend baswerk en slide-gitaar van een hoog niveau, aangevuld met catchy maatschappijkritische teksten. Dolltones deelde met veel plezier de backstage met bands als Bob Wayne, Peterpan Speedrock en tal van andere artiesten. Swingende nummers met een dosis nuchtere energie geeft garantie om overal een goed feest te bouwen. Naar eigen zeggen 'niet een typische band, maar wél een uitermate prima patiënten collectief'. Voor liefhebbers van Johnny Cash, Hank Williams, Stray Cats en pure wiskey is dit niet te missen.