De afgelopen vijf jaar is Bonny Doon getransformeerd van een band uit Detroit naar een groep verspreid tussen Californië en Michigan, en nu Michigan en New York. Ondanks de nieuwe uitdaging die de afstand bracht leunden de bandleden op hun vriendschap om de samenwerking in stand te houden, die meer dan ooit tot bloei is gekomen op hun derde album.

Bonny Doon speelt een mix van folk-rock, alt-country, indie pop en bijna pastorale psychedelica. Hun muziek is ontspannen maar niet lui, met veel melodische elementen en een instrumentale mix die duidelijk beïnvloed is door softrock uit de jaren '70, doordrenkt met de focus en vastberadenheid die hun werk boeiend houdt.

Alles groeit op het tweede album van support Nagasaki Swim. Twee jaar na het debuutalbum The Mirror, is het project van de Rotterdamse songwriter Jasper Boogaard terug met een verbrede horizon en des te meer samenwerkingsdrift. bandleden, kennissen en alt-countrykameraden zoals Mike Brenner (Songs: Ohia) en Molly Germer (Alex G) drukken allen hun stempel op Everything Grows, een luisterrijke lofzang op het alledaagse, op de donkere dagen en op zelfontwikkeling in een ontwrichte wereld.