Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken. De show is een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen.

Club Bavarois zendt woensdag 1 september uit vanaf locatie Vera te Groningen, live voor publiek!
Met speciale aandacht voor kunstenaarscollectief WERC, een optreden van Cashmyra en een nieuwe rubriek: De Oude Doos.

WERC Collective
Van een zwerm elektronische lichtwezentjes in de Drentse natuur tot een interactieve graffitimuur in het Groninger Museum.
Het Groningse kunstcollectief WERC maakt hypertechnologische kunst, spiekt bij de natuur en bouwt digitale organismen. Olav Huizer vertelt over de nieuwste telg Tane die is uitgerust met speciaal ontworpen zonnepanelen en verantwoordelijk is voor zijn eigen energievoorraad.

Cashmyra
Met fuzz doordrenkte minimalistische gitaarlijnen, zwaar heiende drums en vervreemdende teksten.
Na een solo EP vol doodeerlijke obsessieve liefdesliedjes die tegen het ongemak aanschuren bracht Cashmyra in oktober 2020 de plaat ‘Moreel Verwerpelijk’ uit.
Als duo klinkt Cashmyra vuriger en grootser dan ooit. Moreel verwerpelijk? Luister en oordeel zelf tijdens de eerste liveshow in een jaar.

De Oude Door met Gert Plas
In de nieuwe rubriek ‘de oude doos’ schuift Gert Plas van Poparchief Groningen een pareltje uit de collectie.

Peter van der Heide - cultuurwatcher en Influencer
Schrijver, muzikant en popjournalist Peter van der Heide, het orakel van selfie, de ziener die de luisteraar nieuwe vergezichten biedt in het Groningse Culturele landschap en ons tegelijkertijd een spiegel voorhoudt. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.

Henriëtte Poelman
Artistiek leider en programmeur van het IFA en filmjournalist Henriette Poelman is terug na een lange Coronabreak en ze staat te trappelen om weer over haar grote liefde de vertellen: Film.

De mensen achter de schermen selecteren de muziek voor de uitzending
Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame
Check voor de laatste nieuwtjes op onze nieuwe website clubbavarois.nl of de facebookpagina

---

Maatregelen i.v.m. corona
Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen en info over kaartverkoop eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel