De bedrieglijke liedjes van de Nederlands/Britse Fiona Jane zijn fris en gruizig, zoet en vilein. Haar songs zijn divers, authentiek, karakteristiek en herkenbaar. De muziek van Fiona Jane Pop varieert van ingetogen indiepop, melodieuze bluesy-garage-pop, tot overdonderd drone-punky-noise-geweld, met Fiona Jane’s kenmerkende zoete stemgeluid als continu baken.

Fiona Jane begon thuis op de bank met haar gitaar nummers te schrijven, maar de nummers vroegen om meer dan alleen een singer-songwriter met gitaar, en met de komst van drie ervaren bandleden uit de Groningse en Amsterdamse underground scene groeiden de nummers uit tot de veelzijdige Fiona Jane Pop songs.

Het debuutalbum ‘Fiona Jane Pop’ wordt in april 2023 op vinyl uitgebracht door Milkcow Records.

Rudy Lentze & Fons Sluijter
Bij sommigen bekend van zijn langlopende project Rudy & His Fascinators en met het oog op het uitkomen van het derde album “Nocturnal Leeches’ Rendezvous” zal Rudy Lentze deze keer samen met Fons Sluijter in duoverband VERA aandoen als support bij de album release van Fiona Jane Pop. Ooit won Rudy in 2014/2015 als solo act en als support bij J Mascis de VERA poll voor beste support van dat jaar. De muziek van het duo heeft raakvlakken met impro, klassiek, (country)blues & jazz.