Na de eerdere verplaatsing naar 30 oktober hebben we nu helaas toch het bericht gekregen dat de show definitief wordt afgelast.

Band statement:

“Following our last announcement regarding Thomas’ struggle with post-Covid, we have decided to cancel all our upcoming plans. This way we can truly prioritize Thomas’ recovery and not leave anyone in doubt if we will be able to perform the announced dates. This means that we sadly have to withdraw from Hellfest and A Colossal Weekend. And we also have to cancel the postponed dates in Utrecht and Groningen. Thanks a lot for your understanding. We hope to see you all again on the road when we are back on our feet.”

-----

GGGOLDDD formerly known as GOLD zijn weer terug op de Vera bühne met een nieuwe ep “PTSD”. Daarover later meer, want eerst even wat er allemaal is gebeurd sinds de laatste keer (2019)  dat de band hier op de planken stond.

Zoals elke band kreeg GGGOLDDD ook te maken met de lange lockdown. Wat te doen als je niet kan optreden en eigenlijk weinig kan. Die overpeinzingen zijn dan net iets langer en lijken dan eeuwig te duren…

Zangeres Milena besluit een traumatische en pijnlijke ervaring uit haar verleden op papier te zetten en samen met haar partner en mede-bandlid Thomas te verwerken in hun teksten.

In diezelfde tijd vroeg het festival Roadburn een commissioned piece te doen voor Roadburn Redux en was de toon om de ideeën verder uit te werken gezet.

Dit resulteerde in het album  “This Shame Should Not Be Mine” die niet alleen zeer puur, donker en zwaar was (oa. tekstueel gezien) maar ook kwetsbaar en ergens ook therapeutisch. Absoluut respect om dit te durven en daarna ook uit te voeren.

De albumhoes van de zangeres gehuld in een harnas zegt al veel. Beschermd, zwaar en beperkt in haar bewegingen/gedachten.

Op Roadburn Redux is het debuut van hun album in zijn volledigheid, wat uiteindelijk resulteerde in het album “Live at Roadburn Redux”

Dan nu 2023 en dan vooral hun nieuwste werk de ep “PTSD” Als je op hun site www.gggolddd.com kijkt zie je een iets andere versie van wat (schijnbaar) de uiteindelijke albumhoes is geworden. Persoonlijk vind ik de illustratie op de site waar de zangeres (?) in een krater in de vorm van een hart afgebeeld staat met de letters PTSD verspreidt op de achtergrond omringd door een verwoeste stad veel mooier. Dit zegt zoveel meer dan woorden kunnen.

Op de ep staan vijf nummers veelal ondersteunt door zware elektronisch beats wat het album een zware toon meegeeft en de gitaren ook zeker niet ontbreken in dit landschap van geluiden. En een mooie balans weergeeft van wat GGGOLDDD allemaal nog voor ons in petto heeft.

Het is een mix geworden van nieuw werk en twee herschreven nummers en om het album alleen maar zwaar te noemen doet het te kort. Het gaat over het verleden, dingen achter je laten maar ook dat het een luide viering is om verder te gaan in het leven en met de band.

Zoals zangeres Milena zegt over haar situatie en het nieuwe album;

“2 years ago I was diagnosed with post traumatic stress disorder. I’ve been in intensive therapy ever since. It’s been a wild ride revisiting horrible memories and having breakthrough moments. During this time we started writing new music and rewriting old songs. It was exactly the excitement I needed to clear my head. We’re showing you a glimpse of the future of GGGOLDDD.”

Muziek is louterend voor de ziel en in hun vorige en dit laatste werk ben ik het daar meer dan mee eens.

Case.