Het Rotterdamse Iguana Death Cult werd bekend door hun duizelingwekkende, keiharde garagepunk en met acid doordrenkte psychedelica. Tegenwoordig is het vijftal uitgegroeid tot een allesomvattende eenheid die invloeden van van post-punk, krautrock, new wave, soul en disco in hun muziek implementeert.

Voor een band die zo ontvlambaar is als Iguana Death Cult, kan alleen een diepe en langdurige vriendschap de muzikale verdeeldheid van binnenuit overbruggen. Toen de pandemie toesloeg, en de mensen in de wereld plotseling wantrouwig tegenover elkaar werden, werd Iguana Death Cult naast één van Europa's meest opwindende rock-exportproducten, meer dan alleen een band voor de leden - het werd een therapie.

Nu die tijden achter de rug zijn komt Iguana Death Cult voor de derde keer de VERA Mainstage te bestormen.

En ze hebben een nieuwe plaat op zak, ‘Echo Palace’, dat op 12 mei uitkwam. Hierop hebben ze hun groovy en funky kant meer ontdekt en ongetwijfeld zullen er veel nummers hiervan langs gaan komen.

Support Library Card ontstond in de zomer van 2021 vanuit de hechte Rotterdamse muziekscene. Met hun eerste release 'Mirror Factory' illustreerde de band duidelijk het vermogen om boeiende universums te creëren die Van Teylingen's impactvolle en emotionele verhalen perfect inkapselen. Op 19 oktober bracht de band de live-sessie uit van het vijandige en dreigende nummer Residual Heat. De sessie, opgenomen in een leeg kantoorgebouw, toont de band die elk hoekje en gaatje overspoelt met hun intensiteit.