In het kader van KlimaVera, georganiseerd in samenwerking met Extinction Rebellion Groningen, zijn er overdag twee gratis workshops en een introductie bij te wonen in VERA. Om het avondprogramma van KlimaVera te bekijken kun je hier klikken.

14:00 - 16:00 Actietraining Extinction Rebellion
Sympathiseer je met Extinction Rebellion en wil me misschien een keer meedoen aan een actie? Volg dan de Non-Violent Direct Action training! Ook als je nog niet zeker weet of actievoeren wat voor je is, helpt de training je met beslissen. Je leert over geweldloosheid, wat je rechten zijn, en je ervaart hoe het is om mee te doen met een XR actie. Na de training ben je voorbereid om aan een actie mee te doen.  Deelname is gratis. Klik hier voor aanmelding.

14:00 - 15:00 Workshop activistisch drummen
In deze workshop leer je drummen met de activistische drumband Rhythms of Resistance (RoR). Iedereen kan meedoen, ook als je nog nooit eerder hebt gedrumd. RoR is een netwerk van activistische percussiebands over de hele wereld. Alle bands in het RoR-netwerk spelen dezelfde nummers. Dit betekent dat op grote demonstraties meerdere bands kunnen samen spelen. Er is ook een groep in Groningen, die elke woensdagavond reperteert. Deelname is gratis. Klik hier voor aanmelding.

15:00 - 16:00 Introductie Extinction Rebellion
Ben je het zat om machteloos toe te kijken terwijl politici en bedrijven te weinig doen tegen de klimaatcrisis? In deze korte training vertelt een klimaatactivist waar Extinction Rebellion voor staat, hoe die beweging in elkaar zit en vooral waarom. Wat zijn de doelen van Extinction Rebellion? Hoe willen ze die bereiken? Waarom zijn ze ervan overtuigd dat dit zal werken? Ontdek ook op welke manier jij persoonlijk een waardevolle bijdrage kunt leveren. Deelname is gratis. Klik hier voor aanmelding.