Attentie! Vanwege de totale lengteduur van Nymphomaniac (Vol. I & II), beginnen we de film om 19:30 in plaats van 20:30.

In Nymphomaniac volgen wij een seksverslaafde jonge vrouw die, na een confrontatie met een van haar minnaars, wordt opgevangen door een barmhartige samaritaan, aan wie ze haar levensverhaal vertelt - een verhaal dat in het teken staat van haar onbedwingbare behoefte aan seks, met zoveel mogelijk mannen, en zo extreem mogelijk. Met zijn fameuze handheldcamera verkent Lars von Trier de grens tussen lust en liefde in Nymphomaniac, daarbij gebruikmakend van expliciete seksscènes.

Met Nymphomaniac voltooit Von Trier zijn Depressietrilogie, die hij begon met Antichrist en vervolgde met Melancholia. Net als in deze twee films heeft Charlotte Gainsbourg, Von Triers muze, opnieuw een rol waarin ze haar duistere psychologische en seksuele kanten uitdiept. Zij wordt bijgestaan door een bijzondere selectie filmberoemdheden, waaronder oude bekenden uit eerdere Von Triers zoals Willem Dafoe en Stellan Skarsgård.