NB: Dit is een regulier concert, zonder de 1,5 meter afstand en op 75% van de normale capaciteit. Daarbij is een coronatoegangsbewijs met ID bewijs en een geldig ticket verplicht. Lees meer op deze pagina.

---

Zo zeg, het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik een stukje voor een band mocht schrijven die ook nog echt kwam optreden! Toen ging het mis (iets met coronings) en ineens was VERA dicht, concerten afgelast of verplaatst, medewerkers ontrukt aan hun Club. Later konden er nog wat seated concerten plaatsvinden, maar dat was een doekje voor het bloeden. Hoewel het soms nog best leuke concerten opleverde. Bijvoorbeeld dat van Paceshifters, die in de nieuwe -en hopelijk tijdelijke!- categorie Best Seated Concert de VERA Poll wonnen.

Nu komen ze weer terug, en ditmaal staan de sterren iets gunstiger. Weliswaar moeten we het om nooit nader gespecificeerde redenen nog met driekwart publiek doen, maar we kunnen weer naast elkaar vooraan staan, dansend en meezingend. De drie heren van Paceshifters zijn er in elk geval heel blij mee. Ze hebben net in september hun nieuwe plaat ‘Brand New Plan’ uitgebracht en kunnen niet wachten hun nieuwe songs live te laten horen.

Dat ze daar erg goed in zijn weten we hier aan de Oosterstraat maar al te goed. Dit drietal uit Wijhe is een vaak en graag geziene gast, en de liefde is kennelijk wederzijds als ik dat VERA-shirt op hun website zo zie. Begonnen in 2008 als grungy alternatieve rockband heeft Paceshifters inmiddels talloze zalen en festivals in Europa afgetourd, de Verenigde Staten aangedaan, en nu dus al vijf platen uitgebracht. Op die nieuwste zijn de songs een stuk diverser en gelaagder geworden. Broers Seb en Paul Dokman en drummer Jesper Albers worden ook een jaartje ouder en laten zich wat dieper in de ziel kijken. De mooie clip van single ‘Different Man’ is hier een treffend voorbeeld van. Ook de prima singles ‘Wasted Days’ en ‘Hurdles’ laten een andere kant van Paceshifters zien. Maar vrees niet dat ze live de hele show introspectief gaan lopen doen: deze band gaat vooral rocken, want ze hebben -net als wij- veel te lang binnen gezeten.

Datzelfde geldt voor Money & The Man uit Zwolle. Dit duo -Henk Wesselink en Ymte Koekkoek- had in 2019 net hun tweede plaat uit en zat daarna ineens in lockdown. ‘Money No Time – Time No Money’ heet-ie, met singles ‘Fiery Storm’, ‘Money No Time’ en ‘La Balada Del Hombre’ als eerste teasers. Hun bluesy garagerock&roll wordt met een knipoog gebracht maar kan je wel serieus omver blazen. De plaat komt een week na de show in VERA uit, dus verwacht veel nieuw werk.

Beide Overijsselse bands willen weer ROCKEN! Kom ook nu het weer kan!

T-Ice