Dit is het verplaatste concert van 20 december 2023. Kaartkopers hebben bericht gehad.

We kennen het Amsterdamse Pip Blom natuurlijk allemaal van de aanstekelijk lekkere indiepopplaten ‘Boat’ en ‘Welcome Break’, van talloze festivals en concerten, waaronder de shows in VERA met Personal Trainer (2019) en Tramhaus (2022) –waarvan die eerste deels is toegevoegd aan het VERA-Beauties of the Underground Live-archief op onze site. Een graag gezien viertal dus, maar ho wacht eens…het is nog maar een drietal!

Drumster Gini Cameron verliet eerder dit jaar de band, en het bleek erg lastig een geschikte vervanger te vinden. Geïnspireerd door Micachu and the Shapes werd radicaal besloten de drums te vervangen voor synths. Pip kiest voor pop, las ik ergens. De eerder verschenen singles deden al verlangen naar de release van plaat 3 ‘Bobbie’, die in oktober uitkwam. Inderdaad, heel veel toetsen, maar de fijne gitaartjes komen gelukkig ook nog bovendrijven. Blom waagt zich op ‘7 Weeks’ zelfs aan autotune, wat natuurlijk beter helemaal niemand meer kan doen, maar het nummer swingt wel.

Daar staan uitstekende tracks als ‘Where’d You Get My Number’, ‘Get Back’ en ‘Not Tonight’ tegenover, die het live zeker goed zullen gaan doen. Collaboraties met andere zangers zijn ‘Kiss Me By The Candlelight’ (een duet met Pips vriend Willem Smit van Personal Trainer) en ‘Is This Love?’ (met Alex Kapranos van tourvrienden Franz Ferdinand) die beide prima klinken. Tuurlijk staan er wat zwakkere broeders op een plaat van twaalf liedjes, maar ongetwijfeld zal Pip Blom live, aangevuld met wat oudere fan favorites, ons weer een energieke show waar het spelplezier vanaf spat voorschotelen. Koop snel je kaarten, want de voorverkoop gaat erg hard!

T-Ice

Support live dance-act Paris Hollywood brengt een donkere mix van analoge synths, bas en drumcomputers. Met invloeden van house en new wave schrijft het duo songs die doen denken aan de vroege Britse clubs: dynamisch, ruw en vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor de dansvloer.


VERA-Beauties of the Underground Live: Pip Blom (14/09/2019)