De indierockformatie Pip Blom komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op festivals van Best Kept Secret (Nederland) tot Glastonbury (Engeland).

Inmiddels staat de eerste single van het in het najaar te verschijnen nieuwe album online. Tiger belandde al in de eerste week op de playlists van 3FM en Kink en werd ook onmiddellijk in Engeland, Duitsland en Amerika door radiostations opgepakt. Tiger geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van Pip Blom. Gebleven zijn de ‘catchy popsongs with a twist’, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen.

Als support sluit Parker Fans aan. Parker is de verlosser. Iedereen wil op Parker lijken. Zo ook Sem, Abel en Kick. Daarom moest hun nieuwe dansproject wel Parker Fans heten. Met weinig budget en nog minder schaamte bezingt Parker Fans de Randstedelijke beslommeringen in semi-elektrische indieboogie.


VERA-Beauties of the Underground Live: Pip Blom (14/09/2019)