Aah! De Groningse triple bill from hell. Een ouderwets gezellige avond vol lokaal punkrock geweld.
Rat Patrol bestaat 30 jaar èn in de originele bezetting en dat moet gevierd worden. En iets vieren, dat kunnen deze gasten wel!
Rat Patrol is van de oude stempel. Een band die altijd klaar staat om voor niks maar met veel plezier een avondje lol te komen trappen.
Met deze diy attitude en de schouders eronder is een optreden van deze Groningers altijd een feest.

Doing Just Fine, zo heet de laatste plak vinyl van deze leuke jongens en nog altijd heeft de band niets aan originaliteit ingeboet of concessies gedaan aan het genre.

De plaat is in eigen beheer uitgebracht en de levendige punk, strak, gedreven, ruig  en nog steeds met een energie gespeeld waar menig dertiger een puntje aan kan zuigen, is nog net zo vet als in de tijd van de strakke broekjes en de strakke buikjes. Vijftig is ten slotte het nieuwe dertig. Let maar op!

Lokale helden De Fuck Ups kunnen er ook wat van. Het ziet er naar uit dat ze dezelfde weg in slaan als Rat Patrol want het einde lijkt nog lang niet in zicht voor deze enthousiastelingen. De band speelt wilde uitzinnige rock en roll met de intensiteit van een bulderende goederentrein. Zanger Menno, nooit te beroerd om je te helpen met je punk evenementje, gaat tekeer als een jonge Iggy Pop, zich in allerlei bochten wringend spuwt hij de vokalen het publiek in. De songs zijn op het garagepunkige af. Smerig, vuig en modderig, maar altijd met een fijne melodie en een hoog aaibaarheids gehalte. Bovendien heeft ze een erg coole bassist. Ook niet geheel onbelangrijk. Met het mes op de keel spelen De Fuck Ups altijd een genadeloze set punk.

Uhgah? Wugah! is ons andere trotse haantje. Met hun venijnig woeste cross-over van hardcore, punk, metal en trash geweld smeedt deze band de fundering voor een rockmarathon die maar nauwelijks bij te benen is. Snelle tempo wisselingen, kort gesnoeide crisis gitaar, waanzinnig snel gespeelde basloopjes en in het wilde weg, maar scherp als een strak gespannen touw, schietende drumsalvo's.

De jongens bijten zich vast in de songs als woeste pitbulls en laten niet los tot de show voorbij is. Jello Biafra was onder de indruk.
De furieusheid en intensiteit van deze band is dan ook ongekend.

Nataly

===

Na afloop kun je gelijk terecht in de Kelderbar. Daar zal de Poo Poo Platter Party plaatsvinden met live E.T. Explore Me.