Timetable
13:00 Doors open
14:00 The Sha-La-Lee's
15:20 Das Audio Combo
16:40 The Gee Strings
17:20 - 19:00 Poo Poo Platter Party

‘’We willen niet elk jaar vastzitten aan alleen garagerock boeken.’’ waren Robert’s woorden toen wij aan hem vroegen waarom The King’s Garage Sale nu Royal Rumble heet. Dat vinden wij begrijpelijk, want er zijn genoeg andere genres binnen de alternatieve muziekscene die ook een plaatsje in Vera verdienen. Maar ik begrijp ook net zo goed dat hoe erg je best zal doen om de garage uit de titel van het event te halen, je nooit het event van garagerock zal weghalen. Dus verwacht 27 april een goede, ouderwetse Koningsdag in Vera zoals elk jaar daarvoor.

Gratis gezelligheid, bordspelletjes in de garderobe, de geur van wiet en geluid van Reggae uit de kelder en wie weet, weer gratis broodjes bapao van Koos. En ja dus, garage en rock'n'roll op een verkleinde mainstage!

Dit jaar mogen we o.a. de Sha La Lees uit Limburg en Gee Strings uit Keulen ontvangen. Sha La Lees is een band bestaande uit leden van The Kik, The Sore Losers, El Guapo Stuntteam, Supervice en Evil Superstars. Fans van the Oblivians, the Sonics of Dune Rats zullen blij en tevreden worden van de Sha La Lees. Twee maanden terug hadden ze zelfs al onze kelderbar verblijd tijdens Jagersonic. Was je net als ik er niet bij? Ralf heeft een recensie voor je: ‘’nouja ik weet nog dat het fantastisch was maar te kort en te is natuurlijk nooit goed maar misschien in dit geval wel want ik ben vet hyped dat ze weer komen muziek spelen’’

Uit onze eigen klei getrokken is Das Audio Combo, een band met grootliefde voor Duitse supermarktketens. Verwacht herkenbare gezichten op orgel en drum met een sound alsof rock ’n roll niet alleen bestond in de 50’s en 60s.

De laatste band van de Royal Rumble is Gee Strings uit Keulen. Ze maken typische jaren 70 rockmuziek met een snufje punk. Al sinds de 90s maken ze een antwoord op de vraag: was er maar iets zoals T-Rex, Amyl and the Sniffers, Les Lullies en The Cavemen. Al met al, als jij een kelderbarveteraan bent zoals wij zijn verwacht ik niets anders dan dat je hier graag aanwezig bij wilt zijn! Enige excuus dat ik zal accepteren is dat je met een kleedje je oude spullen aan het verkopen bent, een steenworp afstand weg van Vera met een traan in je rechteroog.

Tot dan! | HILLE