Slow Worries komt weer langs in VERA, fuck yeah! Ik begon me langzaamaan zorgen te maken (HAHAHAHAHA, get it?) dat de band niet meer bestond, maar tijdens het researchen van dit promo-stukje bleek dat dat volledig misplaatst was. Ik zou haast zeggen dat deze misvatting mijn eigen schuld was, iets dat ik eigenlijk principieel in geen enkel geval ooit toe zou geven, maar nu ik goedgemutst ben vanwege het feit dat ik de liedjes van die geweldige s/t EP uit 2016 weer live kan gaan horen ben ik bereid dat te zeggen.

Helemaal blij word ik van het feit dat er ook een nieuwe EP onderweg is van de Amsterdamse indierock band. Hopelijk staat deze ook weer vol met liedjes die net zo catchy als prettig noisy zijn, in het verlengde van jaren 90-bands als Bettie Serveert, Pavement en volgens de eigen Bandcamp Slant 6/Helium/Fugazi. Maar dan allemaal flink opgefrist zodat het nergens gedateerd klinkt. Leden van de band spe(e)l(d)en onder andere in Bombay en Blue Crime, maar al dat namedroppen is volslagen overbodig als je even twintig minuten de tijd neemt om die ene EP te luisteren. Had ik al gezegd dat die vrij geweldig is?

Ik ga er vanuit dat iedereen inmiddels is overtuigd om vanavond naar de Kelderbar te komen, maar wie voor een enkele band zijn bed niet uit komt hebben we er nog een tweede bijgeboekt. Hey Team uit Nijmegen past nogal perfect op een avond als deze en komt dus gezellig mee. Met 'diverse leden uit bands die overal hebben getourd behalve op de maan' belooft dat veel goeds, het feit dat ze zelfverklaard 'super underground' zijn heeft er wellicht mee te maken dat ik niet kan vinden waarom ze nooit op de maan hebben gespeeld (overigens ook niet met welke bands ze nou allemaal niet op de maan hebben gespeeld, maar dat maakt het alleen maar spannend). Laat jezelf ook in dit geval gewoon overtuigen door af te reizen naar de bandcamp van Hey Team, waar drie liedjes staan te wachten om door jou geluisterd te worden.

Rest mij verder niks meer te zeggen behalve dat ik je aan raad om een paar euro extra mee te nemen zodat je al die mooie nieuwe muziek op een geluidsdrager mee naar huis kan nemen!

Oh, 14 december is het! Toch nog bijna wat vergeten he, ging maar net goed|Ralf

Slow Worries