Tartarus Records is een DIY, experimenteel label, opgericht door Richard Postma (gitarist/zanger van Ortega) in 2012. Het label richt zich voornamelijk op muziek uit het zwaardere segment, en brengt verschillende albums en EP's in kleine oplage uit op vinyl en cassette. Vanavond heeft Tartarus weer een mooi programma samengesteld voor de niet al te fijngevoelige oortjes:

ULTHA is een vijfkoppige black metal band geworteld in Keulen, Duitsland opgericht in 2014. Hun muziek is een hybride van US-black metal, doom, post punk en beetjes ambient. Met hun hypnotiserende en melodieuze nummers, en hun meeslepende live shows, is ULTHA een van de succesvolste bands in de Duitse underground.

Sinds 2007 verkent Ortega de duistere diepte van het menselijk verlangen naar het onbereikbare. Na 5 jaar radiostilte zal de band terugkeren voor een bijzondere show in VERA. Verwacht een show als vanouds, maar met het nieuwe materiaal van hun aankomende album.

Throwing Bricks & Ontaard presenteren: Oud Zeer; de nare herinneringen die nog altijd in je hoofd zitten, een oude wond die weer open barst. Het album is het resultaat van een samenwerking tussen de twee Utrechtse bands, een emotionele uitbarsting over het verwerken van je verleden, het vinden van schoonheid in het duistere.

Het tweekoppige All Are To Return wijst je op de hardheid van het leven en de dreiging van het uitsterven. Met gelaagde composities vol wanhoop en woede reflecteert All Are To Return op de huidige staat van de wereld, en al haar ellende. Tijdens Tartarus Records Presents zal de band hun derde album uitbrengen.