NB: Dit event stond oorspronkelijk gepland als Downstage concert. Door de nieuwe coronamaatregelen is Wolf & Moon verplaatst naar de Grote Zaal, in seated setting (100 stoelen, zonder tafels) en met vervroegde openingstijden. Daarbij is een coronatoegangsbewijs met ID bewijs verplicht. Lees meer op deze pagina.

Clubkaartshow: het concert is gratis toegankelijk met Vera Clubkaart. Daarvoor zijn 15 tickets beschikbaar.

------------

Het is weer herfst! Lekker door een storm kletsnat naar VERA fietsen terwijl de bruine, gele en rode blaadjes om de oren slaan, de ijskoude hagelstenen in je kraag vallen en smelten op je rug en de kastanjes op je hoofd stuiteren. Als je dan op zaterdag 20 november ons pand aan de Oosterstraat binnen druppelt wil je maar één ding: warme indiefolk (oké, en een flesje bier en misschien een handdoek). Gelukkig hebben we dat vanavond voor je, gezien Wolf & Moon uit Berlijn komen voor een optreden in de kelderbar.

Stefany en Dennis (eigenlijk Nederlanders) leerden elkaar kennen op de Neude in Utrecht, schreven hun eerste single “Getaway” (een bijzonder goed en catchy nummer voor een eerste poging) en tourden meteen door de Verenigde Staten, Australië en een groot deel van Europa.
Voor het opnemen van hun meest recente album pakte de twee (inmiddels woonachtig in Duitsland, als ik het goed begrijp) alles wat ze hadden in een auto, reden er mee naar Zweden en woonden daar in de bossen. Het resultaat, Follow the Signs (geproduceerd door John Andersson a.k.a. Zoo Brazil), is een dromerige en intieme folk plaat die perfect is voor de herfst en bij vlagen doet denken aan Still Corners, Portishead, The Clientele of Angus & Julia Stone.
20 november dimmen wij dus de lichten van de kelder en sluiten we onze ogen terwijl Wolf & Moon “Eyes Closed” speelt tijdens hun lang verwachte release-tour – kom langs! | Hugo