Elke zaterdag tijdens de zomerstop is er weer een Zomercafé in de kelderbar of de verkleinde grote zaal! 6 zaterdagen op rij, startend op 20 juli, georganiseerd door de Downstage crew en gecureerd met verschillende culturele partijen. De entree is alle avonden €3,00 (gratis met clubkaart)!


Zon, zee en zeevonk!

Wie zomer zegt, zegt zeevonk. Of andersom. In ieder geval: zeevonk hoort bij de zomer en de zomer hoort bij zeevonk. En laat Zeevonk Records nou ook weer bij VERA horen. Wat je dan krijgt? Een Zeevonk Zomercafé in VERA! Onder het mom van vakantie en reizen verwelkomen we op 27 juli drie geweldige artiesten die iets met Groningen te maken hebben maar niet per se Gronings zijn of in het noorden wonen. Hoeft ja ook helemaal niet.

Liza Dries is een Groningse artiest en producer die haar weg vindt in de cross-overs van experimentele sounds en ethereal popmuziek. Haar nummers schilderen een wereld die lijkt op een simulatie, waar intieme thema's worden vervreemd door digitale, glitchy geluiden en stemvervormingen.

Eilander is het muzikale alter ego van Marcus Bruystens (in het dagelijks leven componist-in-opdracht en bassist bij de legendarische band Claw Boys Claw). Eilander maakt grenzeloze muziek: van hypergedetailleerde sophisti-pop tot gruizige psychedelische soundscapes, en alles ertussenin. Het is nog tamelijk onbekend wat hij dit keer gaat doen, behalve dat hij met een band komt. En dat het briljant wordt.

Onze lieve vriend Joost Oomen behoeft weinig introductie. Maar voor wie onder een culturele steen hebben gelegen (kan gebeuren): Joost is dichter, schrijver, theatermaker, drummer en sinds kort ook DJ! Tijdens Best Kept Secret dit jaar nam hij, gewapend met een bups vinyl en dichtbundels, zijn publiek mee van een Cubaanse nachtclub naar een Nigeriaanse blockparty. Waar zouden we nu heen gaan? O, leid ons, Joost Oomen!