Ze bestaan inmiddels al ruim 20 jaar: de band AmenRa uit Kortrijk, België. In 1999 opgericht door zanger Colin H. van Eeckhout en gitarist Mathieu Vandekerckhove. Ook drummer Bjorn J. Lebon is er al vanaf het begin bij, terwijl gitarist Lennart Bossu en bassist Levy Seynave de band later hebben versterkt. De band is niet heel erg actief met het uitbrengen van platen. Tot nu toe zijn er sinds 2003 (Mass I) nog 5 nieuwe platen uitgebracht, waarvan de laatste (Mass VI) uit 2017 stamt. Niet geheel verrassend hebben de tussenliggende albums de titel Mass II t/m Mass V gekregen.

Rond het verschijnen van de plaat Mass III (2005) en de toetreding van Lennart Bossu en Levy Seynave tot AmenRa, richtte de band een collectief op met gelijkgestemde artiesten. Dit collectief kreeg de naam “Church of Ra”. Bekendere bands die tot dit collectief behoren zijn de Oathbreaker, Black Heart Rebellion en Wiegedood (met Levy Seynave). Deze laatste band stond ruim 2 weken later op 16 mei 2018 op het VERA-podium.

De muziekstijl van AmenRa wordt door de band omschreven als  Doom/Sludge Metal/Hardcore.

De band heeft VERA nog niet vaak aangedaan, maar weet wel indruk te maken als ze er zijn. Het optreden uit 2013 wist het tot de 3e plek in de jaarlijkse VERA-poll te brengen, terwijl hun optreden uit 2018 op een 4e plek bleef steken. Topoptredens dus, en vandaar ook dat we nu in het kader van Beauties of the Underground-Live de band AmenRa presenteren.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.