Het Canadese Blood Meridian (niet te vergissen met de Indiase death metal band met dezelfde naam) is in 2004 ontstaan tijdens een tour van de eveneens uit Vancouver, BC afkomstige punk rock band The Black Halos. Bassist van The Black Halos was Matt Camirand (tevens o.a. Black Mountain), die toe was aan het maken van andere muziek, waarin americana-en rockinvloeden terug te vinden zouden zijn. Om dit te realiseren wisselde hij de bas in voor gitaar en zang en haalde hij andere muzikanten uit Vancouver bij de band, t.w. Joshua Wells (eveneens ook spelend in Black Mountain, en later ook met Amber Webber –ook uit Black Mountain- de kern van het eveneens in VERA gewaardeerde Lightning Dust) op drums, Kevin Grant op bas, Jeff Lee op gitaar en Shira Blustein op toetsen. De naam Blood Meridian is ontleend aan een boek van de Amerikaanse auteur Cormac Mc Cartney.

Al in 2004 verscheen het eerste album “We Almost Made It Home” van de band met productionele ondersteuning van o.a. Stephen McBean, bandleider van Black Mountain en Pink Mountain Tops, een band waar Matt Camirand en Joshua Wells ook deel hebben uitgemaakt. Na de EP “Soldiers Of Christ” (de aan jullie gepresenteerde selectie van hun VERA-optreden van 21 september 2006 start met het titelnummer van deze EP) begin 2006, verscheen medio 2006 hun tweede volledige langspeelplaat “Kick Up The Dust”. Deze plaat is duidelijk het hoogtepunt van de band.

Ter ondersteuning van deze plaat deden ze hun Europese tour najaar 2006, waarbij ook VERA werd aangedaan.

In 2007 verscheen nog hun derde langspeelplaat “Liquidate Paris!” als limited edition. In tegenstelling tot wat je wellicht op basis van de titel zou verwachten bestaat de plaat uit 9 ballads. Het niveau van deze plaat is duidelijk minder dan voorganger “Kick Up The Dust”. Hierna werd het stil rondom de band. Ze schijnen officieel nog wel te bestaan in de oorspronkelijke bezetting, exclusief Joshua Wells, maar zijn weinig actief.

Maar in VERA hebben we de hoogtepuntperiode van de band meegepakt met hun optreden van 21 september 2006, en vandaar ook dat we nu in het kader van Beauties of the Underground-Live dit optreden van de band Blood Meridian presenteren.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.