[email protected] was najaar 2019 blij met VERA, maar VERA ook zeker met hen. Na eerst op 22 september 2 x te hebben kunnen aftikken met Triggerfinger (eerder al gepresenteerd in Beauties of the Underground Live), was het op 4 december de beurt aan het Brusselse Whispering Sons om de teller te doen oplopen en VERA op zijn kop te zetten. En dat lukte zeker, gelet op de prachtige 3e plaats in de jaarlijkse VERA-poll voor optredens Grote Zaal.

De muziek van Whispering Sons werd op de VERA-website, bij de aankondiging van het optreden, in navolging van de band zelf, aangekondigd als “Belgian post-punk breathing dark and atmospheric sounds”. Iets korter omschrijven ze de muziek op hun facebookpagina qua genre als “Postpunk/wave/shoegaze”.

Welke naam het ook heeft,  duidelijk is dat:

* Fenne Kuppens - Vocals
*Kobe Lijnen - Guitar
*Sander Hermans - Synths
*Tuur Vandeborne - Bass
*Sander Pelsmaekers – Drums

met hun optredens een zaal volledig in extase kunnen brengen met een set die grotendeels is gebaseerd op nummers van hun najaar 2018 verschenen eerste volledige langspeelplaat “Image”. De selectie uit het optreden van 4 december 2019 die we in deze “Beauties of the Underground Live” aan jullie tonen bevat dan ook 4 nummers van deze plaat.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.