Muzikaal actief sinds 2001, heeft Chad VanGaalen inmiddels 6 albums onder eigen naam uitgebracht. Ook nog op zijn eigen platenlabel Flemish Eye, waarbij hij inmiddels wel is opgepikt door SubPop. Zijn laatste album is “Light Information”.

Het is ook deze plaat die hem weer eens in VERA brengt. Dit is 1 keer eerder gebeurd, t.w. in 2008 toen hij samen met Women (voorloper van Viet Cong/Preoccupations) tourde. Het concert van Women op die fijne VERA- avond is al eerder gepresenteerd in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live “(hier terug te zien).

Chad VanGaalen komt uit Calgary, Canada en kan worden omschreven als een veelzijdig talent, waarbij hij zich niet beperkt tot muziek. Ook als illustrator/tekenaar weet hij zich te onderscheiden.

Zijn muziek kan worden omschreven als door folk en elektronische muziek beïnvloede indierock. Ook zijn zang met kopstem geeft een extra dimensie aan zijn muziek.

Na bijna 10 jaar komt Chad VanGaalen donderdag 31 mei a.s. eindelijk terug naar VERA. Ter ere van dit heuglijke feit, en om jullie al vast in de stemming te brengen, presenteren we jullie in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live” een deel van zijn concert in VERA op 20 november 2008.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.