VERA-Beauties of the Underground-Live: PETER PAN SPEEDROCK 07-09-2012.

In 1995 werd in Eindhoven de band Peter Pan opgericht door de voormalige Band On Grey-leden Peter van Elderen  (gitaar)en Bob Mulleboom (Bas).  Als drummer werd Bart Nederhand binnengehaald. Met Peter van Elderen tevens op zang was de geboorte van deze rockband een feit.

In 1997 kwam hun eerste plaat uit (simpelweg Peter Pan geheten) op het Virgin label. Dat was niet bepaald een succes qua verkoopaantallen, en deze plaat is inmiddels ook een collector’s item geworden. Het contract met Virgin werd dan ook verbroken en tevens verliet Bob Mulleboom dat jaar de band. Hij werd vervangen door Bart Geevers (aka Bartman). In 1998 kwam ook Dikke Dennis de bandgelederen versterken als gastzanger en spreekstalmeester.

Hiermee was de definitieve line-up van de band een feit, en ontwikkelde de band zich tot de grootste speedrockrockband van Nederland. In 2001 werd dit muzikale label ook aan de naam van de band toegevoegd en sinds die tijd was er Peter Pan Speedrock om de diverse podia in binnen- en buitenland onveilig te maken. Dit hebben ze tot eind 2016 volgehouden,  waarna ze 26 november 2016 hun afscheidsoptreden gaven, uiteraard in De Effenaar in hun eigen Eindhoven. De belangstelling hiervoor was dusdanig groot dat er nog een extra “afscheidsconcert” werd toegevoegd op 25 november 2016.

In de periode 2000 t/m 2016 heeft Peter Pan Speedrock in totaal 10 keer op het VERA-hoofdpodium gestaan. De eerste keer op 24 maart 2000 (toen nog als Peter Pan) en de laatste keer dat  Peter Pan Speedrock op het VERA-podium stond was 29 april 2016, in het kader van hun afscheidstournee. Aanvullend hebben ze 15 januari 2016 nog opgetreden in de VERA-kelderbar als in het kader van Jagersonic. Het nu aan jullie gepresenteerde optreden is dat van 7 september 2012.

Eindhoven kende natuurlijk al prachtige rockbands als 7 Zuma 7, maar met het ultieme rockmonster  Peter Pan Speedrock binnen hun stadsgrenzen deed de plaats Eindhoven een serieuze poging om de titel “Rockcity” van Groningen over te nemen. Hoewel het kantjeboord  was, is die titel uiteindelijk toch in Groningen gebleven, iets wat Peter Pan Speedrock ook ruiterlijk toegaf tijdens hun VERA-optreden van 7 september 2012. Als waardering voor deze sportiviteit voegen we Peter Pan Speedrock dan ook als eerste (maar zeker niet laatste, gelet op nieuwere bands als Mozes and the Firstborn en Lookapony) Eindhovense band toe aan de VERA-eregalerij “Beauties of The Underground-Live”.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.