VERA-BEAUTIES OF THE UNDERGROUND-LIVE: PIERCED ARROWS  25-05-2008

Nadat eind 2006 Dead Moon aankondigde op te houden te bestaan, was voor de buitenwereld even enige tijd onduidelijk of Fred & Toody Cole nog verder gingen in het aciteve muzikantenleven. Deze onduidelijkheid was slechts van korte duur, want voorjaar 2007 stonden ze al weer op het podium met hun nieuwe band Pierced Arrows, welke band naast hun beiden ook Kelly Halberton op drums omvatte. Hierbij was opmerkelijk dat diens vader begin jaren ’70 samen met Fred Cole in een band genaamd “Albatross” had gespeeld.

Met Pierced Arrows was er geen sprake van een grote ommezwaai qua stijl. Wel was er sprake van een kleine accentverschuiving naar meer punkrock-geöriënteerde muziek. Ze speelden ook nog steeds Dead Moon-nummers tijdens hun live-shows.  Ook verder pakten ze de draad gewoon weer op, en kende elke Europese tour van Pierced Arrows als vast ijkpunt dat ze het eerste of het laatste (of soms ook het eerste en het laatste) concert van de tour op het VERA-podium speelden.

Als Pierced Arrows hebben ze twee langspeelplaten uitgebracht, t.w.  in 2008 “Straight To The Heart” op hun eigen Tombstone-label en in 2010 “Descending Shadows” op het VICE-label.

De aanleiding om nu, na al eerder een optreden van zowel Dead Moon als ook Fred & Toody , ook Pierced Arrows in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live” te presenteren, is helaas een hele vervelende.  10 November 2017 kwam het bericht dat Fred Cole op 9 november 2017 was overleden aan de gevolgen van kanker. Hiermee kwam een eind aan het leven van 1 van de binnen de VERA-gelederen meest gewaardeerde artiesten.

Om de muziek van Fred Cole nogmaals de revue te laten passeren, zal dan ook op zaterdag 27 januari 2018 in VERA een eerbetoon aan Fred Cole worden gehouden onder  de titel “It’s OK - A Fred Cole Tribute”. Hierbij zullen veel vrienden en fans nummers van Fred Cole ten gehore brengen op het VERA-podium.

We wensen jullie, ondanks de droeve aanleiding, weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.