"VERA-Beauties of the Underground-live" betekent in het algemeen beelden en tonen van concerten van groepen die passen in de sfeer van Rock & Roll, garagerock etc.. Ook de VERA-live singles passen tot nu toe binnen deze kwalificatie.

Toch kent VERA ook een aantal zgn. VERA-bands die zich in een totaal ander muziekidioom bevinden. Een goed voorbeeld hiervan is het Amerikaanse Timesbold.  In de periode 2003 t/m 2008 heeft deze band 4 keer VERA in extase gebracht met hun mooie muziek, wat ook 3 keer tot een top 10-notering in de jaarlijkse VERA-poll heeft geleid. In die periode brachten ze ook een aantal prachtige platen (3 CD’s en 3 EP’s)  uit.  Ook stond de zanger Jason Merritt onder de naam Whip meerdere keren solo op het VERA-podium in deze periode.
Helaas werd het na 2008 stil rondom Timesbold.

In 2016 vertoont de band weer tekenen van leven. De nieuwsbrief wordt weer verzonden, de website is nieuw leven in geblazen, en als klap op de vuurpijl zijn ook 2 nieuwe nummers opgenomen die via Spotify zijn te beluisteren, t.w. “Drink or Cry” en “Fever Dream”.

Op voornoemde Timesbold-website zijn ook 2 audionummers  van hun VERA-concert van 21 mei 2008 te beluisteren, t.w. “When I Come Around” en ”Oval Room”.

Of de band weer gaat touren en of ze hierbij dan ook naar Europa, en vooral VERA, komen is nog niet duidelijk. Maar om te vieren dat de band weer actief is, presenteren we in het kader van "VERA-Beauties of the Underground-Live" opnames van het Timesbold-concert van 7 april 2005 in ons aller VERA.

We wensen je veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.