VERA-BEAUTIES OF THE UNDERGROUND-LIVE: WHIP 03-05-2009.

Met Timesbold heeft Jason Merritt (volledige naam Jason Merritt Hezikia Jhonas) in de periode 2003 t/m 2009 4 keer op het VERA-podium gestaan. Hiervan hebben we het derde concert uit 2005 al gepresenteerd in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live”, terwijl van het vierde concert uit 2008 beelden via de facebookpagina van Timesbold –ook bereikbaar via www.timesbold.net - zijn te zien. Daarnaast is hij in die periode ook 3 keer onder de artiestennaam Whip (niet te verwarren met de “Madchester”-band The Whip) bij ons geweest. Soms met enkele begeleiders en soms helemaal solo.  Het nu gepresenteerde concert uit 2009 betreft een solo-optreden van Jason Merritt op een hele mooie VERA-avond, welke werd geopend door Hospital Ships, vervolgens verder ging met Whip en eindigde met Shearwater, de band van Jonathan Meiburg.

Na 2009 is het lang stil geweest aan het muziekfront vwb Whip en Timesbold.

In 2016 vertoont de band Timesbold weer tekenen van leven. De nieuwsbrief wordt weer verzonden, de website www.timesbold.net is nieuw leven in geblazen, en als klap op de vuurpijl zijn ook de nodige nieuwe nummers opgenomen waarvan er 3 ook via Spotify zijn te beluisteren, t.w. “Bad Mourn”, “Drink or Cry” en “Fever Dream”.

Maar Jason Merritt heeft niet alleen met Timesbold nieuwe muziek opgenomen.

Samen met Paul Dillon (Miracle Falls, daavoor o.a. ook Mercury Rev en Sparklehorse) heeft hij Miracle Whips gevormd. Later is daar ook nog Jeff Mercel (voorheen o.a. lange tijd drummer bij  Mercury Rev) bijgekomen.  Met deze groep wordt momenteel,  met Collin Hegna aan de knoppen, de laatste hand gelegd aan hun debuutplaat. Daarnaast blijkt dat  ook Timesbold inmiddels voldoende heeft opgenomen voor een nieuwe plaat, en is het wachten op de afrondende werkzaamheden door m.n. Max Avery Lichtenstein.

We kunnen dus waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd weer het nodige aan nieuwe muziek van Jason Merritt met diverse partners tegemoet zien. Vervolgens zou het mooi zijn als we dit dan ook nog live op het VERA-podium kunnen aanschouwen. Jason Merritt wil wel, en zoals hij recent nog aangaf op de vraag wanneer we hem weer zouden kunnen zien: “I’m trying”. Het is ook niet voor niets dat Timesbold op hun facebookpagina VERA nog steeds omschrijft als  “The best venue on the planet”, iets waar wij het uiteraard volledig mee eens zijn.

Tot het moment dat hij daadwerkelijk weer de oversteek naar Europa en VERA maakt, behelpen we ons echter met oude opnamen, zoals nu het concert van Whip van 3 mei 2009.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Eerder heeft VERA/LIVE al live opnames van Dead Moon, Together PANGEA, Green Hornet en vele andere bands online gezet.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.