Nadat hun eerste plaat “Got It Where It Counts”  in Nederland, in tegenstelling tot hun thuisplaats Buffalo, NY,  nog redelijk onopgemerkt was gebleven, tekenden The Bloody Hollies voor hun tweede plaat bij het fameuze label Sympathy for the Record Industry.  Dus toen hun tweede plaat “Fire At Wil” uit kwam op dat label waren de oortjes van onze programmeur Pepr extra gespitst, gelet op eerdere releases op dit label van door VERA zeer gewaardeerde groepen zoals Oblivians, White Stripes, Rocket From The Crypt etc. .
Toen “Fire At Wil” ook nog eens een prima plaat bleek te zijn, was het pleit snel beslecht, en sloeg Pepr toe toen de band zich meldde voor hun eerste Europese tour.  Op  14-10-2004 stonden ze voor de eerste keer in VERA voor een razend enthousiaste zaal.

Pepr bleek niet de enige te zijn die The Bloody Hollies wel tijdens hun Europese tournee wilde zien. Ook de legendarische Engelse DJ John Peel nodigde hen uit voor zijn “Peel sessions” op BBC Radio 1, wat aan het eind van hun Europese tour zou moeten plaatsvinden. Tijdens de tour overleed op 25 oktober John Peel echter op 65-jarige leeftijd. Desondanks is de “Peel-sessie” wel door gegaan op 4 november 2004, maar zonder de aanwezigheid van John Peel zelf.
De goede show in 2004 leidde er toe dat ook in 2005 en 2006 The Bloody Hollies in VERA speelden, want VERA hield van The Bloody Hollies en The Bloody Hollies hielden van VERA en Groningen. Daarna was het een tijdje rustig, maar in 2011 verscheen vrij plotseling hun 5e plaat “Yours Until The Bitter End”, en naar aanleiding van deze plaat gingen ze ook weer touren. Dat betekende dat ze in 2012 en 2013 opnieuw in VERA stonden.

Momenteel is de band weer op non-actief, maar je weet het met hen nooit of ze zo ineens hun instrumenten weer oppakken en weer gaan spelen en touren. Zoals zanger/guitarist Wesley Doyle recent nog aangaf:  “not so active these days if at all... but we're still kicking around the idea of new music sometime soon. we would absolutely love to come back to groningen. plus i have so many friends there, so fingers crossed! “. Wij duimen met hem mee, maar eerst willen we jullie in het kader van "VERA-Beauties of the Underground-Live" vermaken met beelden en geluid van hun derde VERA-concert dat op 16 november 2006 plaats vond.
We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.