“Sexy Garage Dance”. Met deze zelfbedachte naam voor hun muziek veroverde Daily Bread de Nederlandse podia. Hun eerste album “Well You’re Not Invited” moest nog uitkomen toen ze op 2 april 2009 al in VERA stonden.  Met hun energieke optreden legden ze meteen de lat hoog voor Ella Bandita, die daarna nog het VERA-podium betrad. Boegbeeld Kimberley van der Velden (zang/toetsen) stal samen met Chris Mulder (bas) en Stefan Stoer (drums) toch eigenlijk wel de show, ondanks dat het optreden van Ella Bandita net iets hoger in de jaarlijkse VERA-poll terecht kwam.

De jaren daarna verlegde de band hun geluid geleidelijk wat meer naar de New Wave, iets wat werd versneld door het toetreden van een vierde bandlid, t.w. Atser Damsma op toetsen. Met zijn komst kreeg Kimberley ook de handen vrij zich volledig te concentreren op de zang. Ook verving Rutger zijn traditionele drumstel door een electronisch drumstel. Omdat het qua optredens steeds beter liep, verhuisden de bandleden ook vanuit Friesland naar het meer centraal gelegen Emmeloord.

Hun 2e album “Iterum” kwam eind 2012 uit en met dat album op zak stonden ze op 28 februari 2013 nog een laatste keer in VERA.  Eind 2013 besluit de band echter na 6 jaar te stoppen. Dit terwijl ze net hun platendeal met Excelsior Recordings hadden verlengd en ook een platencontract voor de VS hadden getekend. Op hun website gaf Kimberley de volgende verklaring: “"Ik kan me er niet meer toe zetten om mij vol overgave te storten in het aanstaande buitenlandse avontuur. En dat is nu juist nodig om dit tot een succes te brengen."  Hiermee kwam een voortijdig eind aan 1 van de leukere bands van Nederland.

Maar we hebben de opnames van hun VERA-optredens nog, en kunnen daarom in deze editie van “Beauties of the Underground Live” jullie een mooie selectie presenteren uit hun eerste grote zaal optreden op 2 april 2009. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.