We staan als VERA bekend om het bonken met flesjes op het podium als we een band leuk vonden en vinden dat er nog minstens een toegift moet komen. Maar soms is er al tijdens het optreden van een band een enorme publieksparticipatie met behulp van de bierflesjes. Zo ook tijdens het 2e optreden van de New Yorkse band Ghetto Ways in VERA op 22 september 2006. Een avond die toch al niet meer stuk kon vanwege het optreden van Alicja Trout met haar River City Tanlines dat hier aan vooraf ging.

Jenna Young (gitaar/zang), Shane Konen (bas/zang) en Harry Warwick (drums/zang). Dat was de  samenstellinng van Ghetto Ways, een band uit Brooklyn, NYC. Samen maakten ze muziek die kort werd omschreven als “Ghetto-Soul-Trash”: een pompende bas, vette gitaarlijnen, Neanderthaler drumbeats en coole zanglijnen. Een echte garagerock band die helemaal past in VERA.

De band heeft tijdens hun bestaan 4 albums uitgebracht, t.w. “Ghetto Ways” (2004), “Solid Brown” (2005), “I Always Wanted You” (2009) en de compilatie “Wicked Singles Collection, Vol. 1” (2009). Ze stonden 2 keer in VERA, t.w. 2 september 2005 en 22 september 2006. Bij dit laatste optreden was net hun nieuwe single “Party Down” verschenen op Contaminated Records, het label van Alicja Trout. Dit is ook het optreden dat we jullie in het kader van deze editie van Beauties of the Underground Live voorschotelen. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.