Haar eerste album “Sprained Ankle” kwam in 2015 uit. Vanaf dat moment gaat de carriere van de uit Germantown, Tennessee afkomstige Julien Baker (29/09/1995) alleen maar vooruit. In 2017 verscheen haar 2e album “Turn Out The Lights”, in 2021 gevolgd door “Little Oblivions”. Het was dit laatste album dat Julien Baker opnieuw naar Europa bracht, en op 16 april 2022 ook voor de eerste keer naar VERA.

Julien schrijft haar eigen nummers en haar muziek kenmerkt zich door persoonlijke teksten en een kwetsbare, intieme overdracht. Dit hoewel ze op het podium zeker ook stevige muzikale uitbarstingen niet schuwt. Qua stijl wordt de muziek omschreven als een mix van indie rock, indie folk, alternative en emo.

Naast haar solo-carriere maakt Julien met collega singer-songwriters Phoebe Bridgers en Lucy Dacus ook onderdeel uit van de “supergroep” Boygenius. Van deze in 2018 opgerichte groep is inmiddels de EP “Boygenius” verschenen, terwijl de band inmiddels heeft aangekondigd dat eind maart 2023 hun eerste volledige album “The Record” zal verschijnen. Maar deze Beauties of the Underground Live is gewijd aan het optreden dat Julien Baker met een prima begeleidingsband op 16 april 2022 in VERA gaf. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.